1.4-16v Michał, popielniczka albo pommiędzi siedzeniami może :wink:
POMOCY WYŚWIETLACZ Navi Skoda Columbus/RNS-510
Zwiń
X
-
Tagi: Brak
-
POMOCY WYŚWIETLACZ Navi Skoda Columbus/RNS-510
Witam Koledzy
Piszę do Was o pomoc Włocławka, w kilku zdaniach opiszę mój problem.
Około 2 miesiące temu zakupiłem Navi Skoda Columbus/RNS-510 rozkodowane, PL menu, mapa V8 itp. śmiga rewelacja, może po miesiącu bezawaryjnego działania pojawił się problem :x , kilka razy zgasł wyświetlacz ?.
Powiedzmy gra muzyka i nagle wyświetlacz zrobił się ciemny, muzyka gra bez problemu, WSZYSTKIE klawisze funkcyjne działają i są podświetlone, nawet ekran jak dotykam jest aktywny (słychać "pik"), wyłączam radio on/off bez zmian, gaszę auto np. 2-3 godz. radio odpala się godzina, logo SKODY itp. jest OK, raz działa godzinę,dzień, tydzień jest OK. Stawiam może z softem problem ???.
Czy jest ktoś z KOLEGÓW w stanie mi pomóc w w/w temacie?, proszę o info, dojadę w granicy rozsądku np. 100km od WŁOCŁAWKA !!!!.
BARDZO PROSZĘ O POMOC I INFO w w/w sprawie :lol:
niuniek54
-
Sw możesz wymienić aczkolwiek marne szanse, jeden kolega na forum passata miał uszkodzony chyba moduł invertera ( to co jest na płycie czołowej) która siedzi za LCD. Objawy niemal takie same.
Komentarz
-
Może to nie to samo ale ja w TV też tak miałem i tam wysiada trafo konwertera od podświetlenia matrycy więc spacewalker ma tu chyba rację niestety.Skoda Octavia II RS 2.0 Tdi BLACK MAGIC.
Pozdrawiam Wszystkich klubowiczów!!!
Komentarz
-
niuniek54, kupiłeś nowe czy używane?Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4
TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!

Komentarz
-
Jeśli pasł inwenter to obraz jest tylko nie podświetlony. Weź latarkę lub dobrze się przyjrzyj ekranowi przy włączonym radyjku. Jeśli w ciemnym obrazie zobaczysz jakieś elementy menu radia to znaczy że to inwenter.
Komentarz
-
ZAMYKAM TEMAT
Koledzy
Dziękuję za pomoc i informację, temat zamykam COLUMBUS został wymieniony na nowy. Dziękuję bardzo, pozdrawiam
Komentarz
Komentarz